25-09-2012

У 2012 році головна подія KFC-2012 відбудеться у Києві у період 30.10 – 28.11.2012 на різних виставкових майданчиках міста. Запрошені до участі відомі митці з Польщі, Мексики, Франції та України. Темою VII Фестивалю “KievFotoCom” – “Conversation” («Розмова»).

 

 

28-12-2011

Переможці Всеукраїнського конкурсу фотографії «OpenAirPhoto»

 28 грудня 2011 року  в Галереї РА відбудеться презентація проекту Всеукраїнський конкурсу фотографії «OpenAirPhoto», де будуть оголошені переможці конкурсу та представлені відео та фото документація розміщення фотографій у вуличному просторі Києва.

Учасниками конкурсу були фотографи з майже усіх куточків України, що виявило зацікавленість у конкурсі та у актуальності проблем сучасного міста в незалежності від рівня, кількості населення та географічного розташування.  Було розглянуто більше 700 фотографій. Найкращі 36 розміщені у міському просторі, прикрашаючи собою фасади будинків. Всього 33 локації — це центральні вулиці міста Києва (Михайлівська, Костьольна, Артема, провулок Михайлівський, Велика Житомирська, Софіївська, Мала Житомирська, Прорізна, Богдана Хмельницького, бульвар Шевченка, Володимирська, Пушкінська, Франка)

Простір міста, простір повсякденності – простір, де також може бути присутня творчість. Такий перший в Україні проект підтвердив це та став справжньою окрасою міста, сюрпризом для киян і ще однією цікавинкою для туристів.

Використання урбаністичного простору у створенні й експонуванні сучасного мистецтва є визнаною світовою практикою, для України – це інновація, яка за підтримки Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та місцевої влади стала реальною.

Сподіваємось, що досвід такого проекту у Києві може стати прикладом для інших міст України, а конкурс стане щорічним.
Ми дякуємо за активну участь та бажаємо творчого натхнення всім учасникам конкурсу!!!